Permis auto in Germania categoria B

Permis auto in Germania categoria B

Un permis auto in Germania poate fi obtinut destul de usor daca esti bine pregatit si urmezi cu atentie etapele de mai jos.

Pentru a obtine un permis auto in Germania ai nevoie de:

  • 14 ore de teorie
  • minim 20 de sedinte de conducere
  • curs de prim ajutor medical de 6 ore
  • test de vedere care sa ateste ca ai minim 70% acuitate vizuala

Examenul obtinere permis auto Germania

Examenul teoretic poate fi dat si in limba romana. Este vorba de o examinare de tip grila. Te poti inscrie la examenul teoretic pentru permisul auto in Germania dupa ce ai finalizat orele teoretice. Sunt admise cel mult 10 puncte de penalizare la rezolvarea testului grila.

Testul grila pentru obtinerea permisului auto in Germania dureaza cca. 45 minute. Daca treceti cu succes de examenul teoretic, instructorul o sa va programeze pentru proba practica.

Proba practica permis auto Germania

Daca reusesti sa treci de proba practica din prima incercare, primesti permisul auto german pe loc. Este recomandabil sa nu fie necesar sa repeti probele, deoarece asta inseamna costuri in plus pentru tine.

De asemenea daca ratezi trei incercari de obtinere a permisului auto in Germania trebuie sa astepti 3 luni pana cand vei putea sa te programezi din nou.

In trafic, examinatorul o sa stea pe bancheta din spate si o sa analizeze conduita ta in trafic. Apoi, poti fi solicitat sa verifici diverse operatiuni la autoturism, de exemplu aprinderea farurilor, verificare presiune anvelope, etc.

Toate aceste teste din proba practica a examenului pentru permisul auto german dureaza in total 45 de minute.

Cat costa scoala de soferi in Germania

Costurile scolii de soferi in Germania difera in functie de regiune. Cele mai scumpe sunt in Baden Würtemberg, cele mai ieftine sunt in Thüringen. In general costurile sunt intre 25 si 50 euro sedinta de 45 de minute de conducere in Germania.

Per total costurile cu scoala de soferi in Germania pot ajunge pana la 2000-2500 euro.

Bineinteles, daca este necesar sa luati ore in plus, sau sa repetati probele de mai multe ori, aceste costuri vor creste.

Daca detineti deja un permis auto in Romania puteti efectua preschimbare in   permis de conducere in Germania  >>