Credit in Germania pentru romani

Daca sunteti interesat de conditiile si actele necesare obtinerii unui credit in Germania ati ajuns la locul potrivit.

Statisticile arată că doar 15,5% dintre germani au un credit in Germania cu rate. Principalele motive care sunt invocate la solicitarea unui împrumut in Germania sunt achizițiile de vehicule, locuințe sau refinanțarea datoriilor.

Prezentul articol oferă un ghid detaliat pentru persoanele care locuiesc în aceasta tara și doresc să obțină un credit in Germania. Sunt analizate criteriile de eligibilitate pentru obtinerea unui imprumut in Germania, opțiunile de credit și procesul de aplicare.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru acordarea unui credit in Germania

Romanii pot beneficia de un credit in Germania dacă îndeplinesc următoarele condiții:

Vârsta de peste 18 ani

Rezidență în Germania

Venituri regulate și adecvate

Scor SCHUFA favorabil

Rezidența permanentă poate influența semnificativ șansele de acordare a unui împrumut in Germania. Acesta fiind spus, romanii din Germania ar trebui să ia în considerare termenul de rambursare al împrumutului în funcție de durata permisului lor de ședere.

Ce tip de imprumut in Germania poate lua un roman

Romanii pot accesa diferite tipuri de imprumut in Germania, dintre care cele mai comune sunt:

Ratenkredit: împrumut in Germania neasigurat cu rate lunare fixe

Autokredit: împrumut in Germania garantat pentru achiziția de vehicule

Sofortkredit: credit in Germania neasigurat, rapid, cu dobânzi potențial mai mari

Hypothek/Immobilienkredit/Baufinanzierung: împrumut garantat pentru achiziționarea, construcția sau renovarea unei locuințe

Dispositionskredit: limită de credit pe contul curent

Umschuldungskredit: refinanțarea și consolidarea datoriilor existente

Cum pot cere un credit in Germania ca roman

Când sunteți pregătit să aplicați pentru un împrumut, va recomandam sa urmați acești pași:

Analizati băncile și instituțiile financiare disponibile și opțiunile de împrumut

Verificați criteriile de eligibilitate și documentele necesare

Pregătiți documentele solicitate

Contactați banca sau instituția financiară pentru a depune cererea de împrumut

Ce solutii alternative la un credit in Germania pot sa gasesc

Solicitarea unui credit in Germania nu se limitează doar la metoda tradițională de a merge la banca dvs. În prezent, există o varietate de opțiuni mai rapide, mai avantajoase și mai accesibile.

Când căutați împrumuturi, asigurați-vă că solicitați doar o cerere de condiții de împrumut, pentru a nu afecta scorul dvs. SCHUFA și a nu fi vizibil pentru alte bănci. Aici sunt câteva posibilități, în funcție de tipul de împrumut pe care îl doriți:

Credit in Germania cu rate și credite auto

Platforma de comparatie credit in Germania Verivox vă permite să evaluați diferite bănci și să găsiți cele mai bune rate și condiții pentru împrumuturi de până la 100.000-150.000 de euro, cu o durată de până la 10 ani. Puteti utiliza si Finanzcheck pentru comparatii de imprumut in Germania.

Cererile prin intermediul acestor platforme sunt neutre din punct de vedere SCHUFA.

Credite rapide in Germania

Cashper este un serviciu financiar online ce oferă împrumuturi rapide de până la 1.500 de euro, cu o durată de 30 sau 60 de zile.

Cererea este neutră din punct de vedere SCHUFA, iar fondurile pot fi disponibile în 1-10 zile.

Credite ipotecare in Germania

LoanLink24 și Hypofriend sunt companii care oferă servicii ipotecare digitale în limba engleză și sunt gratuite de utilizat. Acestea compară peste 400 de creditori și vă ajută să găsiți cea mai bună ofertă pentru împrumutul ipotecar.

Împrumuturi peer-to-peer crowdfunded

Auxmoney este unul dintre cei mai mari furnizori de împrumuturi private din Germania, oferind împrumuturi de până la 50.000 de euro. Acest tip de împrumut este o alternativă bună pentru cei cu scoruri SCHUFA mai mici, freelanceri, ucenici sau angajați în perioada lor de probă.

5 recomandări pentru a obține un credit in Germania

Iată cinci sugestii despre cum să procedați pentru a accesa un credit in Germania in conditii avantajoase:

Informați-vă despre scorul SCHUFA

Credibilitatea dvs. financiară joacă un rol esențial în procesul de obținere a unui împrumut în Germania. Pentru a vă evalua șansele și costurile asociate, verificați scorul SCHUFA și, dacă este cazul, întreprindeți acțiuni pentru a-l îmbunătăți. Am elaborat un ghid detaliat despre cum să realizați acest lucru.

Alegeți creditul potrivit

Există mai multe tipuri de împrumuturi în Germania. Dacă sunteți eligibil pentru un împrumut garantat, deoarece îl folosiți pentru a achiziționa bunuri sau valori, precum o mașină sau o locuință, solicitați un împrumut specific pentru acea categorie, deoarece va avea dobânzi mai mici.

Solicitați un imprumut in Germania împreună cu o altă persoană

Dacă este posibil, încercați să solicitați un împrumut împreună cu o altă persoană, cum ar fi partenerul dvs., deoarece acest lucru reduce riscul pentru bancă sau creditor și poate duce la dobânzi mai mici.

Estimați suma și durata împrumutului în mod realist

Evaluati suma și durata împrumutului astfel încât să puteți face față plăților lunare fără a avea nevoie de un al doilea împrumut sau a afecta traiul de zi cu zi.

Comparați diverse oferte de imprumut in Germania

Așa cum am menționat în acest ghid, este esențial să comparați împrumuturile. Nu acceptați pur și simplu prima ofertă oferită de banca dvs. Când comparați împrumuturi, asigurați-vă că verificați întotdeauna rata dobânzii anuale efective.

Termeni germani utili legați de credit in Germania

Iată câteva cuvinte pe care le veți întâlni adesea atunci când căutați un imprumut in Germania.

Cerere de credit – Kredit Anfrage

Cerere de condiții de credit – Kreditkonditionen Anfrage

Durată – Laufzeit

Solvență – Bonität

Dobândă nominală la datorie – Sollzins

Rata dobânzii anuale efective – Eff. Zins p.a.

Rata / amortizare – Rate

Refinanțare – Umschuldung / refinanțare

Obținerea unui împrumut in Germania ca expat roman poate fi o experiență pozitivă dacă vă informați despre opțiunile disponibile și urmați pașii și recomandările descrise în acest articol.

Prin compararea ofertelor, evaluarea scorului SCHUFA și alegerea împrumutului potrivit pentru nevoile dvs., veți putea obține un împrumut in Germania in conditii avantajoase. Acesta vă va ajuta să vă atingeți obiectivele financiare în timp ce locuiți în Germania.

Intrebări frecvente despre accesarea unui credit in Germania:

Pot solicita un credit in Germania dacă nu vorbesc limba germană?

Da, este posibil să solicitați un împrumut în Germania fără a vorbi limba germană. Unele bănci și instituții financiare oferă servicii în limba engleză, iar platformele online precum LoanLink24, Hypofriend și Auxmoney sunt disponibile și în engleză. Este important să vă asigurați că înțelegeți toate termenii și condițiile împrumutului înainte de a aplica.

Care este rolul scorului SCHUFA în acordare unui credit in Germania?

Scorul SCHUFA este un indicator al solvabilității dvs. și joacă un rol esențial în procesul de obținere a unui împrumut în Germania. Băncile și instituțiile financiare utilizează scorul SCHUFA pentru a evalua riscul de credit și a determina eligibilitatea, rata dobânzii și condițiile împrumutului. Un scor SCHUFA bun poate îmbunătăți șansele dvs. de a obține un împrumut și de a negocia o rată a dobânzii mai mică.

Ce tip de documente trebuie să prezint pentru a solicita un credit in Germania?

Documentele necesare pot varia în funcție de tipul de împrumut și de instituția financiară, dar în general, veți avea nevoie de următoarele:

 • Pașaport sau carte de identitate
 • Înregistrare la primăria locală (Anmeldung)
 • Dovada rezidenței în Germania
 • Dovada veniturilor (adeverință de venit, extrase de cont sau declarații fiscale)
 • Dovada stării civile, dacă este cazul (certificat de căsătorie, certificat de naștere al copiilor)


Ce pot face dacă mi se refuză un credit in Germania din cauza scorului SCHUFA?

Dacă solicitați un credit in Germania și vi se refuză din cauza unui scor SCHUFA scăzut, luați în considerare următoarele opțiuni:

 • Verificați raportul SCHUFA pentru erori și contestați orice informații incorecte.
 • Încercați să vă îmbunătățiți scorul SCHUFA prin plata datoriilor existente, evitarea întârzierilor la plăți și menținerea unui istoric de credit sănătos.
 • Încercați să solicitați un împrumut alternativ, cum ar fi un împrumut peer-to-peer (P2P) prin intermediul Auxmoney, care poate fi mai puțin strict în ceea ce privește scorul SCHUFA.

Dacă nu pot plăti ratele unui imprumut in Germania la timp?

Dacă nu puteți plăti ratele unui imprumut in Germania la timp, este important să comunicați imediat cu banca sau instituția financiară pentru a discuta despre situația dvs. În funcție de circumstanțe, creditorul poate fi dispus să restructureze împrumutul, să amâne plățile sau să ofere alte soluții pentru a vă ajuta să faceți față dificultăților financiare. Rețineți că întârzierile la plată pot afecta negativ scorul dvs. SCHUFA și pot duce la consecințe legale și financiare, cum ar fi penalități, executări silite sau chiar procese în instanță.

Cum pot compara pentru un imprumut in Germania ofertele de la diferite bănci?

Pentru a compara împrumuturile și ofertele de la diferite bănci și instituții financiare, utilizați platforme online de comparație precum Verivox, Finanzcheck, LoanLink24 sau Hypofriend. Aceste platforme vă permit să evaluați și să comparați oferte de împrumut în funcție de suma împrumutului, durata, rata dobânzii și condițiile de rambursare.

Pot refinanța un imprumut in Germania?

Da, puteți refinanța un împrumut existent în Germania pentru a beneficia de o rată a dobânzii mai mică sau pentru a consolida mai multe datorii într-un singur împrumut cu o rată lunară mai mică. Umschuldungskredit este tipul de împrumut care vă permite să faceți acest lucru. Consultați băncile și instituțiile financiare disponibile pentru a discuta despre opțiunile de refinanțare și a identifica cea mai potrivită soluție pentru situația dvs. financiară.

Cum pot îmbunătăți scorul meu SCHUFA pentru a obține un împrumut mai avantajos?

Pentru a îmbunătăți scorul dvs. SCHUFA și a obține un împrumut mai avantajos, puteți întreprinde următoarele acțiuni:

 • Plătiți facturile și datoriile la timp.
 • Înregistrați-vă la Biroul de Credit German (Einwohnermeldeamt) și mențineți datele de contact actualizate.
 • Deschideți un cont bancar german și gestionați-l responsabil.
 • Închideți conturile bancare sau liniile de credit pe care nu le mai utilizați.
 • Solicitați o copie a raportului dvs. SCHUFA pentru a verifica informațiile și corecta eventualele erori.


Ce se întâmplă dacă îmi pierd locul de muncă în timp ce am un imprumut in Germania?

Dacă vă pierdeți locul de muncă în timp ce aveți un împrumut în Germania, este esențial să comunicați imediat cu banca sau instituția financiară pentru a discuta despre opțiunile disponibile. În funcție de situație, creditorul poate fi dispus să ofere o amânare temporară a plăților, să restructureze împrumutul sau să vă ajute să găsiți alte soluții pentru a face față dificultăților financiare. De asemenea, este important să încercați să găsiți un nou loc de muncă cât mai curând posibil și să vă asigurați că vă gestionați bugetul cu atenție pentru a evita întârzierile la plată.

Este posibil să obțin un imprumut in Germania dacă sunt freelancer sau lucrez pe cont propriu?

Da, este posibil să obțineți un împrumut în Germania dacă sunteți freelancer sau lucrator independent. Cu toate acestea, este posibil să întâmpinați mai multe dificultăți, deoarece băncile și instituțiile financiare percep veniturile fluctuante ca un risc mai mare. Asigurați-vă că aveți documentația financiară completă și actualizată, inclusiv declarațiile fiscale și înregistrările de venit, pentru a demonstra stabilitatea financiară. În plus, platformele de împrumut peer-to-peer, cum ar fi Auxmoney, pot oferi o alternativă pentru freelancers și lucrătorii independent care caută împrumuturi în Germania.

Pot obține un imprumut in Germania dacă sunt student?

Obținerea unui împrumut în Germania ca student poate fi mai dificilă, dar nu imposibilă. Unele bănci și instituții financiare oferă împrumuturi special concepute pentru studenți, cum ar fi împrumuturile pentru educație sau împrumuturile pentru cheltuieli de trai. Acestea pot avea condiții mai favorabile, cum ar fi perioade de grație în care nu trebuie să plătiți rate sau dobândă. Cu toate acestea, pentru a fi eligibil, s-ar putea să aveți nevoie de un garant (de exemplu, părinți sau rude) care să susțină cererea dvs. de împrumut.

Ce se întâmplă dacă părăsesc Germania înainte de a finaliza plata împrumutului?

Dacă părăsiți Germania înainte de a finaliza plata împrumutului, veți rămâne în continuare responsabil de rambursarea acestuia conform termenilor contractului de împrumut. Este important să comunicați cu banca sau instituția financiară și să vă asigurați că plățile pot fi efectuate dintr-un cont bancar din străinătate. De asemenea, este posibil să fie necesar să convertiți moneda în euro pentru a efectua plățile, ceea ce ar putea genera costuri suplimentare legate de cursul de schimb valutar și comisioanele bancare.

Pot obține un imprumut in Germania dacă am datorii în Romania?

Este posibil să obțineți un împrumut în Germania chiar dacă aveți datorii în Romania, dar depinde de situația dvs. financiară, de istoricul dvs. credit și de scorul SCHUFA. Dacă aveți un istoric de credit solid în Germania și datoriile din străinătate sunt gestionate responsabil, este posibil să puteți accesa împrumutul dorit. Cu toate acestea, dacă aveți întârzieri la plată sau datorii neachitate în altă țară, acestea pot afecta negativ scorul SCHUFA și pot reduce șansele de a obține un împrumut în Germania. Este recomandabil să rezolvați problemele financiare înainte de a solicita un împrumut în Germania.

Pot obține un imprumut in Germania dacă sunt freelancer sau lucrez pe cont propriu?

Da, freelancerii și cei care lucrează pe cont propriu pot obține împrumuturi în Germania, dar procesul poate fi mai dificil și solicitant în comparație cu angajații cu contract de muncă pe termen nedeterminat. Băncile și instituțiile financiare vor solicita dovezi ale veniturilor stabile și ale capacității de a rambursa împrumutul. Acest lucru poate include declarațiile fiscale din ultimii 2-3 ani, precum și o prezentare a portofoliului de clienți și a contractelor în desfășurare.

Pot refinanța un împrumut existent în Germania pentru a obține o rată a dobânzii mai bună?

Da, este posibil să refinanțați un împrumut existent în Germania pentru a obține o rată a dobânzii mai bună sau condiții mai favorabile. Procesul de refinanțare implică încheierea unui nou împrumut cu o altă bancă sau instituție financiară și utilizarea fondurilor pentru a plăti împrumutul existent. Acest lucru poate fi benefic dacă rata dobânzii este mai mică sau dacă termenii contractului sunt mai avantajoși. Cu toate acestea, este important să analizați cu atenție costurile asociate cu refinanțarea, inclusiv comisioanele de reziliere a contractului vechi sau de deschidere a unui nou împrumut.

Pot obține un credit in Germania dacă sunt angajat în perioada de probă?

Este posibil să obțineți un împrumut în Germania chiar dacă sunteți angajat în perioada de probă, dar depinde de politica băncii sau a instituției financiare. Unii creditori pot solicita dovezi ale angajării pe termen lung sau pot aștepta finalizarea perioadei de probă înainte de a aproba împrumutul. Alții pot fi dispuși să acorde împrumutul, dar cu condiții mai stricte, cum ar fi rate mai mari sau un garant. Dacă sunteți în perioada de probă și aveți nevoie de un împrumut, este important să vă informați despre criteriile de eligibilitate și să discutați cu mai multe bănci sau instituții financiare pentru a găsi cea mai potrivită ofertă pentru situația dvs.

Pot obține un credit în Germania dacă nu am un scor SCHUFA favorabil?

Obținerea unui împrumut în Germania cu un scor SCHUFA nefavorabil poate fi dificilă, dar nu imposibilă. Băncile și instituțiile financiare tradiționale pot fi reticente în a acorda împrumuturi persoanelor cu scoruri SCHUFA scăzute, dar există alternative, cum ar fi împrumuturile peer-to-peer sau companiile de împrumuturi specializate în oferirea de soluții pentru cei cu scoruri mai mici. De asemenea, puteți încerca să vă îmbunătățiți scorul SCHUFA prin întreprinderea unor acțiuni concrete, cum ar fi plata facturilor la timp, evitarea întârzierilor în rambursarea altor împrumuturi și menținerea unui istoric bun de credit.

Pot obține un imprumut in Germania dacă am un garant cu venituri suficiente?

Da, dacă aveți un garant cu venituri suficiente și un scor SCHUFA favorabil, șansele de a obține un împrumut în Germania cresc. Un garant este o persoană care se angajează să plătească datoria în cazul în care nu puteți face față plăților. Acest lucru poate fi util în cazul în care nu îndepliniți criteriile de eligibilitate sau aveți un scor SCHUFA scăzut. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere că garantul își asumă un risc semnificativ și poate fi responsabil pentru rambursarea împrumutului în cazul în care nu puteți face față plăților.

Pot obține un imprumut in Germania pentru a începe o afacere?

Da, este posibil să obțineți un împrumut în Germania pentru a începe o afacere. Există diferite opțiuni de finanțare disponibile pentru antreprenori, inclusiv împrumuturi pentru afaceri, finanțări nerambursabile și împrumuturi garantate de stat. KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), banca națională de dezvoltare din Germania, oferă împrumuturi speciale pentru antreprenori și startup-uri. În plus, există și alte bănci și instituții financiare care oferă împrumuturi pentru afaceri, precum și platforme de finanțare a întreprinderilor prin crowdfunding. Pentru a obține un împrumut pentru afacere, veți avea nevoie de un plan de afaceri solid, dovezi ale capacității de rambursare și, eventual, garanții sau garanți.

Alte informatii si resurse

Gasesti aici date de contact, adresa, telefon, de la alte institutii financiare, cum ar fi: contact Banca Transilvania, contact CEC Bank, contact Revolut Romania.

Continut